Daniëlle Hartevelt-Nijgh

Medewerker Schrijversacademie

Mijn pad

In februari 2010 ben ik begonnen als callcentermedewerker. In eerste instantie zocht ik een baan voor een paar uur in de week die ik goed kon combineren met de zorg voor mijn kinderen. Nu zij groter zijn, heb ik in juli 2017 een nieuwe stap kunnen maken. Een oud-collega die inmiddels bij de Schrijversacademie werkte, vroeg me of wilde overstappen. Nu werk ik 20 uur in de week en heb ik een heel andere, gevarieerde functie. Dat is een groot voordeel van werken bij NTI, dat je makkelijk kunt doorstromen, ook naar andere takken die bij dezelfde organisatie horen

Hoe ik werk en privé combineer

Mijn man is regelmatig lang van huis in verband met zijn werk en ik ben dan hoofdverzorger van onze 3 kinderen. Toch wilde ik graag een paar uur in de week werken om ervoor te zorgen dat mijn eigen werkvaardigheden en netwerk niet helemaal stil zouden komen te liggen. Dankzij mijn werk als studieadviseur voor 10 uur in de week, behield ik iets voor mijzelf naast het runnen van mijn gezin. Dat dit kon, was echt geweldig. Op dit moment gaat bijna al mijn vrije tijd op aan mijn gezin. Mijn zoon heeft een tijdje geleden de diagnose autisme gekregen. Voorafgaand aan de diagnose was een zware periode waarin ik veel afwezig was vanwege onderzoeken en opnames van mijn zoon. NTI dacht ook hierin fantastisch met mij mee en ik mocht de gemiste uren op iedere andere mogelijke dag inhalen. Alleen dankzij deze flexibele houding heb ik mijn baan, waar ik zo van geniet, kunnen houden. Dat heb ik echt nog nooit ergens anders meegemaakt.

Mijn ambitie

Op dit moment heb ik het heel erg naar mijn zin bij de Schrijversacademie. Mijn werkzaamheden zijn zo gevarieerd dat het uitdagend blijft en zijn er nog heel veel mogelijkheden om dat verder uit te breiden. Voorlopig zou ik niets anders willen dan wat ik nu doe! En mocht het toch gaan kriebelen, dan is het mogelijk om in de jaarlijkse doelstellingsgesprekken aan te geven wat ik wil bereiken, ontwikkelen of behalen. Er zijn zo veel mogelijkheden en voorzieningen voor medewerkers, wat maakt dat het voor mij echt voelt dat NTI naar de medewerker als persoon kijkt en niet als nummer.

Mijn belangrijkste reden om bij NTI te werken

Toen ik solliciteerde, dacht ik dat NTI een groot en commercieel bedrijf was dat alleen maar wilde verkopen. Dat beeld veranderde al heel snel. Het is een bedrijf dat juist heel veel voor de medewerkers doet. Er zijn regelmatig onderzoeken om te kijken wat wij als medewerkers vinden van alles. We worden op de hoogte gehouden van alle kwartaalupdates en ook vindt het NTI het belangrijk dat je je als medewerker blijft ontwikkelen. Daarnaast is het een bedrijf dat vindt dat we onze studenten op de juiste manier moeten informeren en niet zomaar wat verkopen. Om eraan bij te dragen dat onze toekomstige studenten op een eerlijke en juiste manier advies krijgen zodat ze de juiste studie kunnen afronden met een goed gevoel, maakt dat werken voor NTI zo veel voldoening geeft.